AMBI diploma HSB1
logo vgm homepage sub opleiding_ict sub AMBI sub diploma AMBI sub HSB.1

AMBI module HSB.1:

Analyseren en ontwerpen van informatiesystemen

 

AMBI HSB-lijn

In de studielijn HSB wordt aandacht besteed aan het ontwikkelen van complexe informatiesystemen. Onderwerpen zijn dan ook bijvoorbeeld de informatieanalyse en modellering. Belangrijk is het verband tussen het besturen van een organisatie en de informatie die daarvoor nodig is. Hierbij wordt ingegaan op architectuur. De cursist krijgt vaardigheid in het meten, begroten en plannen van informatiesysteemontwikkeling. De HSB-lijn omvat als verplichte modulen:
HSB.1: Informatieanalyse en modellering
HSB.2: Informatiesysteemontwikkeling
HSB.3: Organisatie en informatiemanagement
HSB.A: Afstudeermodule 'Analyseren en ontwerpen van informatiesystemen'

AMBI HSB.1

De module HSB.1 is een goede voorbereiding op het werken met moderne ontwikkelomgevingen waarmee systemen worden gegenereerd. Uitgangspunt voor het ontwikkelen is een goede beschrijving van het bedrijfsproces m.b.v. een bedrijfsactiviteitenmodel en een informatiemodel. Hieruit kunnen systeemmodellen worden gemaakt in de vorm van een relationeel model m.b.v. SQL.
 
AMBI en SQL

SQL kan ook gebruikt worden voor de door systemen te genereren rapportages. De module HSB.1 bespreekt deze stappen:

het modelleren van de bedrijfsactiviteiten
het maken van het informatiemodel
het opstellen van het relationele model
de implementatie in SQL

Daarbij is SQL gekozen omdat het een de facto standaard is voor implementatie van regels en voor rapportages. Het betreft overigens nadrukkelijk vaardigheid in het gebruik van SQL. Hiermee bevat HSB.1 een complete ontwikkelaanpak die in de praktijk veel wordt toegepast en bovendien naadloos aansluit op het gebruik van applicatiegeneratoren. De cursist krijgt:
inzicht in de samenhang informatieanalyse, systeemmodellen en SQL
vaardigheid met het bedrijfsactiviteitenmodel
vaardigheid met het informatiemodel
vaardigheid met het relationele model
vaardigheid met SQL

Voorkennis: basismodulen AMBI: HG.1, HG.2 en HG.3. 

Voor meer cursusinformatie: vraag vrijblijvend een studiebrochure HSB-lijn van diploma AMBI aan.
 

 

I-Tracks/ AMBI/ ITIL/ CMM/ RUP/ ICT-management/ Informatiemanagement/ Informatiearchitectuur/ Informatie beveiliging/ Projectmanagement/ Procesmanagement/ Communicatievaardigheden/ Profiel/ Vacatures/ Aanvraagformulier Opleiding ICT

Deze site informeert over het producten- en dienstenaanbod van VGM opleidingen. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Copyright 2011 VGM BV Telefoon: (035) 602 53 91, e-mail:info@vgm-opleidingen.com- opleiding ICT Soest (NL)


  Opleiding ICT en projectondersteuning site