Informatiemanagement
logo vgm homepage sub opleiding_ict sub informatiemanagement

Informatiemanagement

 

Informatiemanagement

 

 

Informatiemanagement Perspectief

Vanuit het perspectief van het informatiemanagement wordt gekeken naar een organisatie als geheel en naar de bedrijfsprocessen die daarbij een rol spelen. In deze cursus wordt daarom een aantal hedendaagse concepten aangereikt om het fenomeen organisaties te verklaren en om het strategisch belang van informatietechnologie voor de organisatie te verduidelijken. Het gebruik van IT leidt tot veranderingen in de organisatie. Dat vraagt naast inzicht in de 'harde' ook inzicht in de 'zachte' ontwerp-aspecten. De organisatiecultuur en het veranderingsmanagement komen in deze cursus aan bod.

Inhoud cursus InformatieManagement

In deze cursus zal worden ingegaan op de volgende onderwerpen:

krachtenveld in de organisatie
interne kracht van de onderneming
besturingsconcept voor de organisatie
processen en procesgericht werken
procesherontwerpen
processturing
strategische rol van IT
informatiemanagement
strategieën voor informatiemanagement
IT-assessment
architecturen
procesarchitectuur
applicatie-architectuur
veranderingsmanagement
transformatie van de IT-organisatie

In een korte aanvullende opleiding (2 dagen) kan de deelnemer aansluitend het rijkserkende AMBI-examen HSB.3 (Organisatie en informatiemanagement) afleggen.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een studie-adviseur van VGM of vraag de studiebrochure ICT Management aan.

 

I-Tracks/ AMBI/ ITIL/ CMM/ RUP/ ICT-management/ Informatiemanagement/ Informatiearchitectuur/ Informatie beveiliging/ Projectmanagement/ Procesmanagement/ Communicatievaardigheden/ Profiel/ Vacatures/ Aanvraagformulier Opleiding ICT

Deze site informeert over het producten- en dienstenaanbod van VGM Opleidingen BV. Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. Copyright 2011 VGM BV Soest (NL).Telefoon 035-6025391, e-mail info@vgm-opleidingen.com

Opleiding ICT en projectondersteuning site