CMM
logo vgm homepage sub opleidingen sub informatiebeveiliging

CMM

  CMM

CMM is zo langzaamaan een begrip geworden als het gaat om het vaststellen van best practices voor organisaties inzake de eigen software ontwikkeling. Het model geeft de mogelijkheid om aan de hand van de inventaristatie de vervolgstappen te nemen om de software ontwikkelings processen te kunnen verbeteren. CMM staat voor Capability Maturity Model.

VGM organiseert zowel voor groepen deelnemers binnen één organisatie (in-company) alsook voor individuele deelnemers (op basis van zelfstudie met mondelinge begeleidingslessen) cursussen op het gebied van CMM.
De cursus CMM Foundation is standaard beschikbaar, maatwerk varianten kunnen in overleg voor in-company trajecten worden samengesteld.

CMM Foundation
Deze cursus is gericht op iedereen die te maken krijgt met een CMM-implementatie, zowel diegenen die de implementatie gaan uitvoeren als diegenen die met een CMM-implementatie geconfronteerd worden. In de cursus wordt aandacht besteed aan zowel de context, inhoud en structuur van CMM alsook aan het toepassen ervan.

  Onderwerpen CMM

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Context
- Procesgericht werken, kwaliteitssytemen, groeimodellen
- Oorsprong CMM -Software proces improvement
Inhoud en structuur CMM
- Basisbegrippen
- Organisatiestructuur- en rollen
- Niveaus
- Key process areas (kpa)
- Common features
- Key practices
- Meten
Toepassen CMM
- CMM-implementatie volgens IDEAL-model.
- Assessment methode
   

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een studie-adviseur van VGM of vraag de studiebrochure CMM aan.

 

I-Tracks/ AMBI/ ITIL/ CMM/ RUP/ ICT-management/ Informatiemanagement/ Informatiearchitectuur/ Informatie beveiliging/ Projectmanagement/ Projectmanagement/ Communicatievaardigheden/ Profiel/ Vacatures/ Aanvraagformulier Opleiding ICT

Deze site informeert over het producten- en dienstenaanbod van VGM Opleidingen BV. Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend. Copyright 2011 VGM BV Soest (NL).Telefoon 035-6025391, e-mail info@vgm-opleidingen.com

 

Opleiding ICT en projectondersteuning site