Praktijkdiploma Informatica
logo vgm homepage sub opleiding_ict sub PDI sub basismodulen

Basismodulen PDI: MB.1, MB.2 en MG.3-W

 

MB.1 Basiskennis computergebruik en Windows 2000

Deze module is een startmodule voor iedereen die op een werkplek met computers en besturingssysteem Windows 2000 in aanraking komt. Veel gebruikers van een netwerk op hun werkplek zullen overgaan van Windows NT naar Windows 2000. In deze opleiding MB.1 wordt geleerd om te gaan met computers en met Windows 2000, ook als voorbereiding op het werken met Office 2000. Het theoriegedeelte is t.o.v. de voorgangers MG.1-W en MG.2-W gemoderniseerd. DOS is geheel verdwenen en het relationeel model (database) is grotendeels overgenomen door de modulen waarin Access wordt behandeld. Het onderdeel Netwerken speelt een meer prominente rol terwijl installatie en configuratie van computers meer op de achtergrond is gekomen. Ten slotte is er aandacht gegeven aan programmatypen. De exameneisen zijn sterk gericht op algemene Windows-specificaties, met enkele termen die als typisch Windows 2000 gelden. Als zodanig is de opleiding goed geschikt ongeacht een specifieke versie van Windows.

Leerdoelen

Na het doorlopen van de opleiding heeft de cursist inzicht gekregen in de volgende onderwerpen:

functionaliteit van hardware (computers, geheugens, in- en uitvoerapparatuur)
functionaliteit van systeem- en applicatieprogrammatuur
netwerken (toepassingen en techniek)
gegevensbanken
basisbegrippen en functies van Windows 2000
programma's bij Windows 2000 (programmatypen en bureau-accessoires)
bestands- en schijfbeheer bij Windows 2000
 

MB.2 Office 2000

In deze opleiding staan alle basisvaardigheden centraal op het gebied van:
Office algemeen: hier worden de aspecten behandeld die zowel een rol spelen bij de tekstverwerking (Word), een spreadsheet (Excel) alsook een database (Access).
Word: algemene tekstverwerkingstechnieken worden behandeld; in het bijzonder komen de verschillende soorten opmaak (teken-, alinea- en documentopmaak) aan bod.
Excel: de cursist leert omgaan met de werkmap, werkbladen, rijen, kolommen, cellen en verschillende soorten gegevens (tekst, getallen, formules en functies). Daarnaast speelt opmaak en verwerking in grafieken een duidelijke rol.
Access: de cursist leert werken in een bestaande database waarin de tabellen, relaties, query's, formulieren en rapporten zijn gemaakt. De cursist leert vragen oplossen m.b.v. een filter of een nieuwe query. Formulieren en rapporten worden gemaakt via de wizard en ontwerpen moeten kunnen worden aangepast. Dit geldt ook voor bestaande tabellen en query's. De cursist krijgt inzicht in het begrip relationele database.

MG.3-W Computertoepassingen in de praktijk

Bij de module MG.3-W zijn de centrale begrippen: organisatie, informatie, systeemontwikkeling, gebruik en beheer, en applicaties.

Voor meer cursusinformatie: vraag vrijblijvend de studiebrochure PDI aan.

 

I-Tracks/ AMBI/ ITIL/ CMM/ RUP/ ICT-management/ Informatiemanagement/ Informatiearchitectuur/ Informatie beveiliging/ Projectmanagement/ Communicatievaardigheden/ Profiel/ Vacatures/ Aanvraagformulier Opleiding ICT

Deze site informeert over het producten- en dienstenaanbod van VGM opleidingen. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Copyright 2011 VGM BV Telefoon: (035) 602 53 91, e-mail:info@vgm-opleidingen.com- opleiding ICT Soest (NL)


  Opleiding ICT en projectondersteuning site